02 Sep
02Sep

     “A trăi o zi de relaxare netulburată înseamnă a trăi o zi de nemurire” – iată ce spune un proverb chinezesc Pentru a trăi o astfel de experiență chiar și pentru o zi ar trebui să aflăm mai întâi câteva aspecte importante despre stres, pentru ca mai apoi să vedem cum putem înlătura stresul. Indiferent de ceea ce facem în viață, fiecare dintre noi experimentăm deseori stresul.

     Un studiu recent desfăşurat de către Reader’s Digest în 15 țări europene a demonstrat că, în momentul de față, românii au „reușit” o contra-performanță spectaculoasă - suntem pe locul 1 în Europa la nivelul de stres perceput: 52% consideră că stresul este cea mai mare problemă de sănătate, în raport cu media europeană de 33%. 

          Ce este STRESUL?  

     Presiunea care se pune asupra noastră atât la nivel personal cât și la nivel social, ne împinge la o continuă „fugă” după reușită, după îndeplinirea cât mai multor obiective într-o perioadă cât mai scurtă de timp. Toată această tensiune la care suntem supuși atunci când desfășurăm diverse activități, precum și alți factori ai vieții zilnice duc la apariția fenomenului numit stres.

      Am putea în acest context defini stresul ca fiind un cumul de reacții adverse, în plan psihic și fiziologic, pe care le are o persoană (copil, tânăr, adult vârstnic) atunci când nu este capabilă să facă față solicitărilor la care este supusă. Stresul nu este un răspuns direct la agentul stresor, ci mai degrabă la resursele și abilitățile persoanei de a media răspunsul la agentul stresor. 

     Primele semne ale stresului sunt dificultățile de concentrare, nerăbdarea, durerile de cap, insomnia, nervozitatea, dureri in piept, oboseala cronică, hiper sau hipotensiunea, pierderea sau creșterea în greutate, răceli repetate, motiv pentru care este important ca acestea să fie înlocuite cu un stil de viață sănătos cât mai repede cu putință. 

     Prima și cea dintâi sarcină în viața ta este să îți menții echilibrul și armonia interioară. Și când vorbesc de echilibru mă refer la alinierea nevoilor fizice, profesionale, sociale și familiale din viața ta cu sensul personal al vieții tale. Descoperă cine ești, ce valori și principii ai și ceea ce îți aduce bucurie și acest lucru te va ajuta să stabilești o cale de mijloc în găsirea echilibrului. În plus, a fi plin de compasiune față de tine și față de alții împreună cu un sentiment de relaxare profundă cu siguranță îți va imbunatăți viața.

     Suntem primul cabinet de psihologie din România care pune la dispoziția clienților săi soluții personalizate, de înaltă tehnologie, prin sistemul brainLight Touch Synchrocare are la bază programe bazate pe muzică, sugestii verbale, sunete și lumină, capabile să inducă o stare de liniște, pace interioară, stare de bine și o relaxare profundă, complementar metodelor de psihoterapie și / sau a tehnicilor de programare neurolingvistică utilizate până în prezent, cu rezultate remarcabile în: 

  • prevenția și managementul stresului;
  • atingerea unor stări profunde de relaxare;
  • îmbunătățirea performanțelor cognitive și creative;
  • pregătirea pentru o situație de viață ce declanșează anxietate (examen, interviu, vorbit în public etc.;
  • creșterea capacității de concentrare;
  • dezvoltarea abilităților de rezolvare de probleme;
  • creșterea încrederii în sine și adoptarea unei atitudini pozitive;
  • relaxare pentru toleranța la stres și managementul durerii;
  • reducerea tensiunii musculare;
  • motivare pozitivă și dezvoltarea atitudinii pentru atingerea performanței.

      Dacă…. Ai o stare de nervozitate și nu știi de ce … Simți că nu mai poți gestiona lucrurile din viața ta … Ai dificultăți în menținerea relațiilor … Ai un sentiment persistent de vinovăție … În permanență revin în mintea ta incidente sau probleme din trecut … Atunci este timpul să cauți soluții … 


 Nicoleta Iordache - Psiholog specialist / Terapeut

Contact:  

Tel. 0723 51 20 25

nicoleta.iordache@psihoprofil.ro

www.nicoletaiordache.ro


Comentarii
* E-mailul nu va fi publicat pe site.